.

Mercury missioner

15. maj 1963 så astronaut Gordon Cooper ombord i Mercury et glødende grønligt objekt foran sig, hurtigt nærme sig hans kapsel. Objektet var virkeligt og solidt, fordi det blev registreret af sporingsradar på Jorden.

Mercury 1
16. februar 1962 fløj John Glenn rundt om Jorden. Han så og fotograferede dette billede af et cigarformet objekt med et lysende mindre objekt tæt ved.

Gemini missioner

Gemini 7
Astronaut Frank Bormann fotograferede disse to objekter. Objekterne fløj i formation.
Gemini 11
Astronaut Gordon Cooper opdagede i 1966 med Gemini 11 et UFO over det Indiske ocean. Han berettede: "Det var et metallisk objekt, som strålede i lyset af den opgående sol. Jeg antog det for at være en slags rumskib med oval form."

Gemini 4
Astronaut James Mc. Divitt fotograferede dette cigarformede objekt.
Gemini 4
Astronaut James Mc. Divitt filmede et ukendt objekt under sin flyvning med Gemini 4. Han så det foran sig og han kunne se noget der lignede en antenne. Det så ud som om objektet drejede rundt og det lignede en dåse. Strømmen i cockpittet forsvandt, men radioforbindelsen til Jorden var stadig intakt.
Man mente først, at det kunne være Pegasus satellitten, men NASA sagde, at den på dette tidspunkt befamdt sig på den anden side af Jorden.

Billederne til venstre:
Øverst til højre James Mc. Divitt.
Nederst til højre et farvebillede fra filmen.
Til venstre en filmstrimmel sekvens.
Midterste billede til højre viser et lignende objekt fotograferet over Paris.Apollo misioner

På Apollo 11 missionen rapporterede astronauterne flere gange til Jordkommandoen, at de blev eskorteret af fremmede objekter. Da de var omkring halvvejs til Månen, kom 3 UFOer ind bag Apollo 11.
Under et interview af Armstrong og Aldrin i et show af David Letterman, svarede astronauterne på spørgsmålet om de så noget usædvanligt: "Faktisk - da vi nærmede os Månen i kommandomodulet, bemærkede vi et objekt, som rejste på en parallel kurs ikke langt bag os. Vi kontaktede kontrollen i Houston og undrede os om det kunne være et af de afskudte rakettrin. De fortalte benægtende, at rakettrinet befandt sig 6000 miles bag os. Vi talte ikke mere im det pga. UFO-tilhængerne."

Objekterne forsvandt først, da Apollo 11 startede sit kredsløb om Månen. Efter landingen på Månen erklærede astronauterne, at de fremmede objekter var landet på kanten af krateret i nærheden. Under hele missionen havde de en følelse af at blive iagttaget. Det lykkedes visse radioamatører at spore den hemmelige sender-frekvens, som Apollo 11 brugte i kommunikation med Jordkontrollen:
Jordkontrollen: "Hvad er der, Apollo 11?"
Apollo 11: "Disse 'babyer' er enorme, sir., kæmpestore. Åh Gud, du vil ikke tro det! Jeg fortæller dig, at der er andre rumskibe derude... linet op på den fjerne side af krater-randen... de er på Månen og iagttager os!"

Under et interview forklarer Neil Armstrong til spørgsmålet om, hvad der egentlig skete med Apollo 11: "Det var hårrejsende. Selvfølgelig havde vi altid vidst at der var en mulighed. Fakta er, at vi var forment adgang! Der var aldrig tale om en rumstation eller en måneby."
Hvad Armstrong mener med at være forment adgang: "Jeg kan ikke gå i detaljer, undtagen at sige at deres skibe var vores langt overlegne, både i størrelse og i teknologi - kors, hvor var de store!... og truende! Nej, der er ikke tale om en rumstation."
Armstrong kommentar til at NASA trods alt havde andre missioner efter Apollo 11: "Faktisk - NASA var forpligtet dengang og kunne ikke risikere panik på Jorden. Men det var virkelig et hurtigt kup og så tilbage igen."

I 1979 bekræftede NASAs tidligere chef Maurice Chatelain, at Armstrong virkelig rapporterede at have set UFOer på randen af et krater på Månen. Chatelain tror, at nogle UFOer kan komme fra vort eget solsystem. Chatelain: "Mødet var almindelig viden hos NASA, men ingen har talt om det før nu."
"... alle Apollo og Gemini flyvninger blev fulgt på afstand og sommetider også ret tæt på, af rumfartøjer af udenjordisk oprindelse - flyvende tallerkener eller UFOer, hvis man ønsker at kalde dem dét. Hver gang det skete informerede astronauterne missionskontrollen, som derefter beordrede absolut tavshed."

Den spanske pilot Jose Antonio Silva fortæller, at han under en af månelandingerne befandt sig i NASA's spanske jordstation ved Fresdenillas, hvor han kunne følge, hvordan en af astronauterne rapporterede ankomsten af nogle fremmede væsner eller objekter, der ifølge amerikanerne var set dagen før på Månens overflade.

I 1984 under den 25. historiske mindehøjtidelighed fortalte 'Buzz' Aldrin til den amerikanske befolkning over TV, at mandskabet på Apollo 11 virkelig observerede et UFO.

Apollo 11
Mens de kredsede om Månen var et stort objekt synligt før det forsvandt. Her ses det til højre med Jorden som baggrund.
Apollo 11 på Månen
(Billedet og de følgende billeder er taget af fjernsynsskærm under den direkte og oprindelige transmission).
Et objekt kommer flyvende hen over månehimlen fra venstre mod højre.

Apollo 11 på Månen
To objekter flyver hen over månehimlen fra højre mod venstre.
Apollo 11 på Månen
De to astronauter står ved siden af landingsmodulet Eagle. Til højre for dem dukker et ukendt objekt op. Se næste billede.

Apollo 11 på Månen
Det ukendte objekt er landet eller kommet ganske nær Måneoverfladen. Astronauterne er trådt et skridt fra hinanden. Bemærk formen på objektet.
Apollo 11
Fotograferet af Edwin 'Buzz' Aldrin. Mens de gik på Månen stod et kæmpemæssigt lysende objekt over dem. Astronauten på billedet er Neil Armstrong.

Apollo 11
Et lysende objekt over Månens overflade fotograferet af Neil Armstrong.
Apollo 11
Cigarformet objekt fotograferet af Neil Armstrong mens de kredsede omkring Månen.

Rumfærge missioner


STS-48 missionen
Den 15 september 1991 filmede astronauter ombord på rumfærgen   Discovery STS-48 flere lysende objekter, som fløj henover Jordens atmosfære.
En astronaut ombord på rumfærgen Discovery meddelte følgende: "Her er Discovery. Vi observerer stadig det fremmede rumskib."

Billederne til højre er nogle situationer fra filmen, hvor man tydeligt kan følge et af de lysende objekter (indkredset). På tredje billede forekommer pludselig et blitsagtigt lys og i det samme ændrer objektet brat sin retning og styrter ud i rummet. En brøkdel af et sekund senere skyder en laserlignende stråle op (indkredset) fra Jorden netop det sted, hvor pågældende objekt havde befundet sig. På sidste billede ses de øvrige objekter bevæge sig bort.

'Ildfluer' i rummet

Et meget interessant og uafklaret fænomen er observeret af alle astronauter, men før dem, af Adamski under hans rejser i rummet med rummenneskene.

Adamski beretter fra en rumfærd 18. februar 1953 80.000 km ude i rummet: "Jeg blev forundret over at se, at rummets baggrund er fuldstændig sort. Dog fandt åbenbarelser sted hele vejen rundt om os, som om mailliarder og atter milliarder af ildfluer flagrede om alle vegne, bevægede sig i alle retninger, sådan som ildfluer har for vane. Disse havde imidlertid mange farver; det var som en kæmpemæssig, himmelsk fyrværkeriforestilling, som var smuk indtil ærefrygt."

Astronaut John Glenn beretter den 20 februar 1962 ombord i Mercury: "Dette er Friendship-7. Jeg befinder mig i en hel masse partikler, der er strålende oplyst, som om de var selvlysende. Jeg har aldrig set noget lignende. De er runde, de følger med kapslen og ligner små stjerner. De hvirvler rundt om kapslen og foran vinduet og er alle strålende oplyst. Jefg ser dem også nedenunder mig." Og senere: "Dette er Friendship-7. Alle disse partikler kommer ikke fra kapslen. Det er noget, som allerede er heroppe, fordi de er over hele himlen. Jeg kan se dem langt ude, næsten så langt jeg kan se i alle retninger." I John Glenns personlige notater står bl.a.: "Lejlighedsvis kom én eller to hvirvlende langsomt, meget langsomt rundt om kapslen og forbi vinduet, hvorefter de gradvist bevægede sig bort."

STS-80 / STS-84 missionen
Siden tildragelsen med STS-48 i 1991 har en kanadisk kabel-tv stations bestyrer i Vancouver, Martyn Stubbs, nøje registreret på videobånd rumfærgenes transmissioner sekund for sekund.
Efter at have studeret videobåndene  time efter time blev Martyn overbevist om, at materialet mange steder rummede stærke indicier for eksistensen af to typer fænomener i rummet, der kunne være udenjordiske.
Med STS-80 og STS-84 missionerne har især været udsat for disse fænomener.

Martyn Stubbs udtaler om et af fænomenerne: "Det kom frem i løbet af 1/30 sekund, foretog en vending og forsvandt. Og hvis de af en eller anden grund vælger at kigge nærmere på noget, så sænker de farten. Jeg antager, det er grunden til, at de dukker op, når en satellit til 100 millioner dollars forstyrrer rummet (her hentydes til Tether satelitten, der gik tabt)."
"Fænomenet dukker op, når Hubble rumteleskopet bliver repareret; det dukker op, når som helst der sker noget. Fænomenet er forbløffende, og det, jeg kan lide ved det, er, at det ikke drejer sig om 'iskrystaller'."

Billederne til venstre er situationer fra STS-80.


STS-75 missionen, 1995, (Tether satelliten)
Tether satellit systemet var et fælles NASA-ASI (italiensk rumagentur) system, der blev bragt om bord på rumfærgen Columbia i et forsøg på bedre at forstå det elektrisk ladede miljø i Jordens ionosfære, og hvordan Tether systemet ville opføre sig i et sådant miljø. Systemet afgav en spænding på 3500 volt jævnspænding og med en styrke på op til en halv ampere. Dette høje niveau af elektrisk energi var en følge af den lange wire, der forbandt Tether satelliten med rumfærgen, og som med en hastighed af 30.000 km/sek. overskar Jordens magnetiske kraftlinier.

Uheldigvis blev Tether satelliten bøjet og brød i brand. Bøjet enten, fordi et ydre fremmed objekt stødte sammen med Tether, eller på grund af en defekt ved Tether, der forårsagede et brud af noget isolationsmateriale.

Efterhånden som Tether satelliten forsvandt væk fra rumfærgen samledes flere og flere lysende fremmede objekter omkring satelliten, som om den tiltrak deres opmærksomhed. Midterste billede viser situationen, hvor Tether satelitten, den aflange lysende genstand, befinder sig omkring 100 miles fra rumfærgen.

På nederste billede ses et kæmpemæssigt fremmede cirkelformet objekt passere langsomt forbi Tether - optagelsen viser, at dette enorme objekt passerer bagom Tether! Den aflange genstand er Tether satelitten, som er flere hundreder meter lang.