Sensation: Byer på Månen

En udenjordisk civilisations aktiviteter er uventet dukket op nær ved os. Psykologisk var vi dog ikke parat.

Vi falder til stadighed over publikationer, der prøver at finde et svar på følgende spørgsmål: Er vi alene i universet? Samtidig har man sporet tilstedeværelsen af intelligensvæsener nært ved vort hjem, på Månen. Denne opdagelse blev dog øjeblikkeligt klassificeret hemmelig, da det er så utroligt, at det tilmed kunne ryste de allerede eksisterende sociale principper i deres grundvold, rapporterer den russiske avis Vecherny Volgograd.

Her er et uddrag fra den officielle pressemeddelelse: "NASA videnskabsmænd og ingeniører, der har andel i udforskningen af Mars og Månen, berettede om resultaterne af deres opdagelser på et orienteringsmøde i Washington National Press Club den 21. marts 1996. For første gang blev det bekendtgjort, at menneskeskabte strukturer og genstande er blevet opdaget på Månen."

Videnskabsmændene talte temmelig forsigtigt og undvigende om disse ting, med undtagelse af et UFO. De har altid nævnt, at menneskeskabte objekter er mulige, og de erklærede, at informationerne stadig blev studeret, og at de officielle resultater vil blive offentliggjort senere.

Det blev nævnt ved mødet, at også Sovjet Unionen plejede at have noget fotografisk materiale, der beviste tilstedeværelsen af sådanne aktiviteter på Månen. Og selv om det ikke blev sagt, hvilken slags aktiviteter det drejede sig om, viste i tusindvis af fotografisk og videomateriale fra Apollo serien og Clementine rumstationen mange områder på Månens overflade, hvor denne aktivitet og dens spor var klart synlige. De videofilm og fotografier, der blev taget af amerikanske astronauter i Apollo programmet, blev vist ved mødet. Folk blev yderst overraskede over grunden til, at materialet ikke var blevet forelagt offentligheden tidligere. NASA specialister svarede: "Det var vanskeligt at forudse folks reaktion på den oplysning, at nogle væsener havde været eller stadig befinder sig på Månen. Desuden var der andre grunde hertil, der ligger uden for NASA's kontrol."

Specialisten i månestudier Richard Hoagland siger, at NASA stadig prøver på at manipulere fotografisk materiale, før det offentliggøres i kataloger og arkiver. De retoucherer dem eller bringer dem delvis ude af fokus, medens materialet kopieres. Nogle forskere, heriblandt Hoagland, formoder, at en udenjordisk race gjorde brug af Månen som base under deres aktiviteter på Jorden. Disse formodninger bekræftes af legender og myter hos forskellige nationer på vor planet.

Ruinerne af månebyer strækker sig kilometervidt. Enorme kupler på massive sokler, utallige tunneler samt andre konstruktioner får videnskabsmænd til at tage deres standpunkter om Månen op til fornyet overvejelse. Hvordan Månen kom, og principperne for dens bane omkring Jorden, er stadig et stort problem for videnskaben.

Visse delvis ødelagte objekter på måneoverfladen kan ikke rubriceres som naturlige, geologiske formationer, eftersom de har en geometrisk opbygning og er organiseret komplekst. I den øvre del af Rima rillen, ikke langt fra detsted, hvor Apollo 15 landede, blev der opdaget en konstruktion omgivet af en høj, D-formet mur. Til dato har man opdaget menneskeskabte strukturer i 44 regioner. NASA Goddard Space Flight Center og det Planetare Institut i Houston er ved at undersøge disse regioner.

I nærheden af Tiho krateret har man fundet mystiske, terrasseformede udgravninger i klippemateriale. De koncentriske sekssidede udgravninger og indgangstunnelen på terrassesiden kan umuligt være et resultat af naturlige geologiske processer. I stedet ligner de meget åbne, kasserede miner. Nær Kopernikus krateret blev der opdaget en gennemsigtig kuppel, der hævede sig op over kraterranden. Kuplen er usædvanlig, idet den gløder hvidt og blåt indvendig fra.

Et temmelig usædvanligt objekt, selv på Månen, blev opdaget i den øvre del af fabriksområdet. En skive på omkring 50 meter i diameter står på en firkantet sokkel omgivet af mure. På billedet kan vi, nær ved rhomben, også se en mørk og rund lysning i bunden, der ligner en indgang til en underjordisk bunker. Der er desuden et rektangulært område, 300 m bredt og 400 m langt, mellem fabrikken og Kopernikus.

Apollo 10 astronauterne tog et billede (AS10-32-4822) af et 11/2 km langt objekt, som blev kaldt "Borgen". Den befinder sig i en højde af 14 km og kaster en tydelig skygge på måneoverfladen. Objektet synes at bestå af adskillige cylindriske enheder og en stor, sammenfattende enhed. Den indre, porøse struktur af borgen ses tydeligt på et af billederne, og det giver indtryk af, at nogle dele af objektet er gennemsigtige.

Det gik sådan til på orienteringsmødet, hvor mange NASA videnskabsmænd var til stede, at da Richard Hoagland havde anmodet om de originale billeder af Borgen for anden gang, blev der overhovedet ingen billeder fundet. De forsvandt tilmed fra den liste over billeder, som Apollo 10 besætningen havde lavet. Der blev kun fundet middelmådige billeder i arkiverne; men uheldigvis ingen, der viste objektets indre struktur.

Da Apollo 12 besætningen landede på Månen, så de, at landingen blev observeret af et halvgennemsigtigt, pyramideformet objekt. Det svævede nogle få meter over måneoverfladen og glitrede med alle regnbuens farver mod den mørke himmel.

I 1969, da man viste filmen om astronauterne, der rejste til Stormenes Hav (astronauterne så de besynderlige objekter endnu engang, og de blev siden kaldt for "stribede briller"), forstod NASA endelig, hvilke konsekvenser en sådan art kontrol kunne medføre. Astronaut Mitchell besvarede spørgsmålet om sine følelser efter sin heldige tilbagevenden: "Jeg har stadig en øm hals, fordi jeg konstant måtte dreje hovedet rundt, fordi vi følte, at vi ikke var alene dér. Vi kunne ikke gøre andet end bede." Johnston, der arbejdede på Houston Space Center og studerede fotografier og videomateriale taget under Apollo programmet, diskuterede fundene med Richard Hoagland og sagde, at ledelsen i NASA var frygtelig kede af den store mængde unormale - for at sige det mildt - objekter på Månen. Det blev tilmed sagt, at bemandede flyvninger til Månen kunne blive bandlyst.

Forskerne er især interesserede i gamle strukturer, der ligner delvis ødelagte byer. Billeder afslører en forbavsende regelmæssig geometri af firkantede og rektangulære konstruktioner. De ligner vore byer set fra en højde af 5-8 km. En mission kontrol specialist kommenterede billederne således: "Vore fol iagttog ruiner af månebyer, gennemsigtige pyramider, kupler og gud véd hvad mere, og det er nu skjult dybt inde i NASA's sikre bokse, og jeg følte mig til mode ligesom Robinson Crusoe, da han pludselig faldt over aftryk efter nøgne fødder i sandet på den øde ø."

Hvad siger så geologer og videnskabsmænd efter at have studeret billederne af byer på Månen samt andre unormale objekter? De siger, at sådanne objekter ikke kan være naturlige formationer. "Vi burde indrømme, at de er kunstige, især kuplerne og pyramiderne."

En fremmed civilisations aktiviteter trådte frem for os, ganske uventet. Psykologisk set var vi ikke parat til det, og selv nu kan nogle næppe tro på, at det er sandt.