.

  Dette udsnit af en planche viser, hvad den amerikanske marine ønskede rapporteret. Plancherne hang på den amerikanske
  flådes skibe. Længst til højre vises kategorien UFO (Uidentificeret Flyvende Objekt) med et billede af et ukendt fly og et
  tallerkenformet objekt. Begrebet UFO blev således lanceret af det amerikanske forsvar i 1948 og er siden blevet anvendt i
  officielle kredse og medier.

Dette underlige billede af et ukendt tallerkenformet objekt er fotograferet af den amerikanske marine under Korea-krigen.
Den 23 april 1950 kl. 16 så fotograf Dean Morgan et tallerkenformet objekt svævende over trætoppene. Han fik taget et billede før objektet fløj bort.Den 11. maj 1950 tog farmeren Paul Trent disse billeder af et UFO over McMinville, Oregon. Objektet anslås til at være 20-30 meter i diameter.

Det nederste billede er en forstørrelse.

Natten den 26. juli 1952 blev luftrummet over Washington overfløjet af flere ukendte objekter. Der blev sendt natjagere op for at intercepte objekterne, men jagerne var magtesløse.

Objekterne blev set visuelt og registreret på radar på Washington Airport og den nærliggende militærbase, Delawarbasen. De blev over Washington det meste af natten. Ét objekt foretog et 90° drej uden at sagtne farten. Et andet  kom flyvende med 160 km/t for pludseligt at flyvetilbage i den retning det kom fra uden at stoppe op. Et tredje objekt blev målt til en flyvehastighed på 11600 km/t.

Øverste billede er et fotografi af radar ekkoerne.

Nederste billede er en illustration af den natlige aktivitet over Det Hvide Hus i Washington.


wpe5.jpg (13550 bytes)


 

Den 20. september 1952 var en amerikansk avis reporter, Wallace Litwin, ombord på det amerikanske hangarskib, Franklin D. Roosevelt. Skibet indgik i en NATO flåde-øvelse og befandt sig i Nordsøen.

Mandskabet og en gruppe af piloter, som var på fly-dækket, fik øje på en sølvfarvet kugle, der bevægede sig tværs over himlen, lige bag ved skibsflåden. Flåden meddelte, at det ikke kunne dreje sig om en ballon.

Nederst et billede af det pågældende hangarskib, Franklin D. Roosevelt.

Læs mere om UFO aktiviteten under denne NATO øvelse i oberstløjtnant Kurt Abildskovs beretning.

I 1952 tog George Stock en sekvens på 6 billeder af et tallerkenformet objekt over New Jersey.

wpe5.jpg (12722 bytes)

Disse objekter eller luft-fænomener (måske linse-skyer) er fotograferet i 1954 i Taormina på Sicilien.
Dette tallerkenformet objekt er fotograferet af George J. Stock hen på eftermiddagen i Passiac. Mens han arbejdede fik han pludselig øje på objektet. Han skyndte sig ind i huset og råbte til sin far "Få fat i mit kamera! Kom med mit kamera!" Faderen kom med det og George fik taget 7 billeder hurtigt efter hinanden.

Objektet bevægede sig fra IT&T 16-etagers hus og henover deres huset i ca. 6-7 meters højde. Så stod det stille et øjeblik og accelerede derefter og fløj bort tværs over baghaven.


I 1954 fotograferede farmeren W.C. Hall disse billeder af et tallerkenformet objekt ved sin farm i Australien.
Den 17. juli 1955 kl. 11 vandrede Elisabeth Klarer i bjergene da hun fik øje på et kuppelformet metallisk objekt, som fløj ind og ud af delte skyer.

Ved Drakensberg Range svævede, landede og steg objektet igen til vejrs gennem skyerne og forsvandt.

Det lykkedes Elisabeth at tage syv billeder af objektet før det forsvandt.

Et kraftigt lysende objekt fotograferet af den amerikansk sygeplejerske Miss Ella Louise Fortune den 16 oktober 1957 nær ved Holloman test området i Texas.
Dette Saturn-formet objekt er fotograferet over øen Trindade den 16. januar 1958 fra det brasilianske skoleskib Almirante Saldenha. 50 passagerer og besætningen iagttog objektet, mens det fløj ind over øen. Der blev i alt taget 4 billeder af objektet.

Det nederste billede er en forstørrelse.


Ø-beboere ved Rio de Janeiro så og fotograferede dette objekt som lignede det, der blev observeret over Trindade øen.
Et anonymt vidne fotograferede dette objekt (som ovenover). Denne type objekt er set ofte på sydlige halvkugle.

Den 22. december 1958 kl. 15 fotograferede medicineren Dr. Starislaw Kowalczewski udsigten fra sin klinik. Efter fremkaldelsen blev han forbavset over at se dette diskosformede objekt på billedet, som han ikke havde bemærket under fotograferingen.
Flere mennesker var vidne til synet af dette tallerkenformet objekt, da det kom flyvende imod dem på en familie farm. Da det kom nærmere udsendte objektet et høj-tonet piben før det forsvandt op i den klare blå himmel.

Dette tallerkenformet objekt er fotograferet af Mrs. Weston i Bakerfield, USA.
Dette tallerkenformet objekt er fotograferet over Milan den 12. februar 1962 af Gaspare de Lama.

Den 27. april 1961 midt på dagen kom Bruno Ghibaudi kørende på hovedvejen ved Montesilvano stranden. Han punkterede og standsede. Mens han var ved at skifte hjulet blev han opmærksom på et usædvanligt metallisk tallerkenformet objekt komme flyvende i lav højde over vandet. Det passerede over ham, tog farten af og foretog et skarpt drej mod nord og fløj bort.
Disse billeder stammer fra en filmoptagelse visende en hel armada af ukendte objekter. Filmen er taget af Fred Steckling, Virginia i USA, fra et kørende tog mellem Mannheim og Frankfurt i Tyskland.
Dette billede ud af en hel serie på 7 er taget af A.A. Villa syd for Albuquerque i New Mexico den 16. juni 1963.

Han var i området nær byen Perelta, da han fandt et landet sølvfarvet rundt objekt omkring 23 meter i diameter og 6 meter højt. Fire mænd og fem kvinder kom ud af objektet gennem en forsejlet åbning. De talte til Villa på engelsk og spansk og kunne kommunikere telepatisk. De fortalte Villa, at de havde mange små fjernstyrede skiver, som kunne tage billeder og optage lyde fra et hvilket som helst område og sende dataerne retur til skibet. Efter en lang samtale tog de fremmede igen afsted.

Denne filmstrimmel stammer fra en optagelse gjort af amerikaneren Daniel Fry. Filmen viser et tallerkenformet objekt, 300 meter i diameter og som har 3 dæk. På filmen ser man helt tydeligt, hvordan objektet drejer langsomt omkring sin egen akse.

wpe6.jpg (6824 bytes)

Dete objekt er fotograferet i 1964 ved Over Haddon, Derbyshire af Ray Jacobs.
I 1965 filmede mrs. Rodeffer, en repræsentant fra Det Hvide Hus, Washington, dette tallerkenformede objekt fra sit hus. Mens objektet svævede uroligt over trætoppene blev den ene kugle under objektet skiftevis trukket ud og ind. Når kuglen er helt ude ses tydeligt objektets facon, mens når kuglen er inde bliver faconen udvisket. Fænomenet kan have noget at gøre med brydningen af lyset i forbindelse med ioniseringen af luften omkring objektet.

Film-optagelsen varee i 10 minutter og blev forevist det amerikanske flyvevåben. Uheldigvis stjal flyvevåbnet 7 af de bedste minutter. IGAP er i besiddelse af en kopi.

I maj 1966 opholdt James Pfeiffer sig i en restaurant ved Ipmari-floden i Brasilien, da han blev opmærksom på et stort objekt ca. 20 m i diameter bevæge sig over floden og udsende en høj og derefter en dyb hyletone. Alle i restauranten hærte det. Objektets hastighed blev bedømt til ca. 300 km/t.
I november 1966 var en biokemiker i færd med at fotografere en bjergkæde i Oregon, da han fik øje på et lysende objekt. Han trykkede helt automatisk på udløseren.
Efter fremkaldelsen var der tilsyneladende 3 objekter ovenpå hinanden. Forklaringen kan være, at objektet har bevæget sig i ryk. Lukkehastigheden på kameraet var 1/30 sekund.

Diskos-formet objekt fotograferet i 1967 over Marseilles i Frankrig.
I marts 1967, højt oppe i Ancash bjergene ved Yungay i Peru, fotograferede Sr. Augusto Arranda disse to cirkulære objekter.


Den 3. juli 1967 var 3 mænd på vandring i Calgary i Canada, da de fik øje på en blankskinnende genstand (ca. 7-8 m i diameter) på himlen. De tog to billeder, mens objektet bevægede sig hen over himlen.
Den 3. juli 1967 tog Joseph L. Ferriere til Woonsocket for at undersøge rapporter om et fremmede objekt, der fløj i området. Efter længere tids søgen fik han pludselig øje på et stort cigarformet objekt, der hang svævende i luften. Efter at have taget fire billeder af det store objekt, opdagede han et mindre tallerkenformet objekt komme ud af det større objekt. Han tog også billeder af det lille objekt.

Efter at have afskibet det lille objekt, vendte moderskibet næsen opad og steg med voldsom fart til vejrs.Mr. John Sheets var på camping tur, da han blev opmærksom på en usædvanlig lyd. Lyden kom fra et tallerkenformet objekt, som fløj op og ned, frem og tilbage i længere tid, næsten for næsen af ham. Sheets havde et film-kamera som han hurtigt fanst frem og begyndte at filme objektet.
 

Cumberland, Rhode Island, USA, 1968.

Mr. Harold Trudel var på udkig efter fugle, da han fik øje på dette cigarformet objekt. Med sit medbragte film-kamera filmede han objektet, mens det svævede stationært i luften med en rolig gyngende bavægelse.

 


Den 6. december 1968 opdagede fotograf Sr. Pedro Chavez, Sicuani i Peru, disse tre linse formede objekter over katedral området. Før objekterne forsvandt nåede han at tage to billeder.
Disse to fotografier viser et tallerkenformet objekt ved Tokyo tårnet i Tokyo, Japan. Mens objektet på nederste billede er kommet længere ned, ankommer endnu ét, som ses i øverste venstre hjørne.
Den danske politibetjent Evald Maarup fra Haderslev blev i 1970 udsat for en spændende oplevelse.

Under en aftenpatrulje kom han kørende nordøst for haderslev da bilen pludselig gik i stå og lyset på vognen slukkedes. Også radioen var død. Det viste sig, at oven over politibilen svævede et stort objekt med 2 synlige kugler under. Objektet udsendte en lyskegle, som faktisk talt var afskåret i bunden. Lyskeglen ramte og ophedede vognen, som var det på en varm og solrig sommerdag.

Da objektet igen havde trukket lyskeglen til sig, forsvandt objektet, og Maarup kunne nu starte vognen. Vognens lys var kommet igen og radioen var ikke længere død.

Maarup fik taget nogle billeder af objektet med politibilens fastmonterede kamera. Disse billeder viser dog kun en lysplet, der befinder sig i retning mod horisonten.

Dette talerkenformede objekt er fotograferet af Paolo Cernic over Trieste i Italien i juni 1972.

Den 3. november 1973 var en familie på vej hjem fra ferie i retning mod Mexico City, da de pludselig fik øje på dette objekt. De standsede og fotograferede objektet med telelinse. De fotograferede objektet 3 gange. Objektet var på vej ned og landede. To små drenge, der befandt sig nærheden, så også objektet lande og den ene begyndte at løbe i retning mod det. Men så blev familien forskrækket og kørte.
Disse to billeder af et tallerkenformet objekt er fotograferet i Las Grutas,  Argentina den 3. januar 1975.


Den 11. maj 1975 tog den unge Ryutaro Umehara fire billeder af dette tallerkenformet objekt, mens det med en "faldende-blad" bevægelse fløj nedad.
En dag i juni 1971 tidligt på aftenen opdagede Mr. Dan Jackson dette fremmede objekt. Det lignede ikke noget fly, han tidligere havde set, idet det havde en flad sfærisk form med et tykt bælte omkring midten. Objektet synes at have bemærket ham, da det flere gange kom tættere på ham! Han tog flere billeder af dette sølv-metalliske objekt.

 

Dette fotografi viser et tallerkenformet objekt og er taget den 26. juli 1975 af 3 hollændere på bjergtur ved Saas-Fee i Schweiz. Objektet befandt sig ca. 500 m. borte og bevægede sig langsomt hen over himlen.
I november 1976 lavede civilingeniør Tony Hartono optagelser af et olieborefartøj til et firma i Vest Indonesien.
Han opdagede dette objekt, mens det nærmede sig. Objektet var først gulligt men skiftede til en rødlig farve da det foretog et skarpt drej og forsvandt lodret opad - i dette øjeblik tog han fotofrafiet.

Den 4. december 1976 lå det chilenske og argentinske flådeskib ud for Deception Island i Antarktis, ved at evakuere personel med helikopter så hurtigt som muligt. En massiv vulkan var kommet i udbrud fra dybet af en gammel sø på øen og den store redningsaktion var igangsat. 30 chilenske videnskabsfolk, 14 argentinske og 8 britiske blev reddet da tonsvis af aske, sten og smeltet lava blev skudt højt op i luften.

Der blev taget billeder og dette fotografi vise vulkan-udbruddet, men oppe i venstre hjørne over den tykke røgsøjle svæver et tallerkenformet objekt - det er ikke en helikopter!

Disse 3 billeder viser et tallerkenformet objekt og er fotograferet den 5. juni 1977 af Monsieur Muyldermans, Belgien.
Han befandt sig i nærheden af Namur, Belgien, da han fik øje på objektet, som fløj i en højde af 1-2 km. Objektet bedømmes til at være ca. 12 meter i diameter.

wpe4.jpg (9122 bytes)

Dette tallerkenformede objekt er fotograferet over Los Angeles i Californien i 1997 af Ellie Craig.
At 3:00pm on February 4, 1978, Mr. Hirobumi Matsushita was taking snapshots with a friend when they noticed a shiny golden metallic colored object flying high above them in the clear blue sky. There were no clouds and a slight breeze was blowing, but not enough to raise debris that high in the air. The object seemed to be moving purposefully, obviously under intelligent control. Mr. Matsushita adjusted his camera and took several pictures of the strange object before it disappeared.


Formation af ukendte objekter over Grønedalsbasen på Grønland. Fotograferet af en menig ved vejrtjenesten.
Den 20. juni 1978 ved 17-tiden fotograferede Sr. Saul Janusas et mørk metallisk Saturn-formet objekt. Han så objektet tydeligt mod den rødlige tusmørkedis særegen for vinter solnedgang (på den sydlige halvkugle er det vinter, når der er sommer på den nordlige).De 3 første billeder er fotograferet af amerikaneren Paul Villa i Arizona, USA. På de to øverste billeder ses et rundt glinsende objekt (objektets bund eller top). Det tredje viser objektet fra siden. Billedet er sløret pga. sandstormen.
Et anonymt vidne fotograferede dette diskosformet objekt, der fløj over den sydafrikanske kyst ved Natal.

En overrasket rapporter fra en af de større byer i Uruguay fotograferede dette diskosformet objekt, da det passerede over ham.
På sin vej til forretningsmøde, bemærkede en mand fra Melbourne, Australien, dette halvkugleformede objekt i luften. Han trak ind til siden med bilen og tog dette fotografi før objektet forsvandt ud af syne.

Da bunden af skyerne begyndte at reflektere det gyldne lys fra solnedgang, ville Sra. Montserrat Batllori fotografere det smukke syn. Hun tog sit kamera og gik ud for at tage et billede. Uden hun bemærkede det, kom der tre kraftigt gyldent lysende objekter med på billedet over de mørke bygninger i silhouette.
Dette klokkeformet objekt blev fotograferet, mens det svævede over ø-nationen ved Miki-Cho. Efter kort tid, skød objektet lodret opad gennem atmosfæren.
Disse billeder er taget i Hessdalen, Norge i 1980'erne, hvor der i en årrække blev observeret, filmet og fotograferet i hundredvis af objekter. En overgang lukkede NATO området for besøgende.
Under en flyveopvisning af en RAF redningshelikopter i august 1995 ved Llandudno fotograferedes et lille gulligt farvet objekt, som kom flyvende ind over kysten og vovede sig tæt på helikopteren.
Disse billeder stammer fra en video optagelse gjort af to venner i en frokostpause på toppen af en bygning i Mexico City den 6. august 1997. De ønsker anonymitet for at undgå vanskeligheder med deres arbejdsgiver.
Videoen viser et stort tallerkenformet objekt med oscillerende bevægelse flyvende meget langsomt i lav højde mellem to kendte bygninger i hjertet af Mexico City.

 

Den 15. februar 1954 tog den 14-årige Stephen Darbishire to billeder af et UFO nær sit hjem ved Coniston, England. Objektet har de samme proportioner, som den flyvende tallerken George Adamski fotograferede i 1952 (se under kontaktpersoner). Det må derfor antages, at det drejer sig om samme type objekt. wpeFB.jpg (7446 bytes)
wpe16.jpg (6436 bytes) Den 3. september 1975 om eftermiddagen tog en ung japansk student, Hirohito Tanaka dette foto af et cigar-formet moderskib, som afskibede mange små runde objekter over Nagoya City, Japan.