.

wpe4.jpg (22652 bytes)

Underligt lysende objekt fotograferet fra et tysk fly over Østrig i 1944.

Fænomenet er også set af de allierede under krigen og blev betegnet "foo fighters".

En mission over det japanske hav med de japanske Sally bombefly blev fulgt af et lille mørkt sfærisk objekt på størrelse med en basketball. Det fløj rundt om og ind mellem formationen af bombeflyene. Den ombordværende våben fotograf fotograferede objektet, mens det fløj tæt bag halen på et af flyene. Objektet syntes at operere under intelligent kontrol.

En formation af Lily bombefly på en mission fra Japan, blev fulgt af et antal små runde og mørke objekter, som manøvrerede rundt om formationen. Objekterne passerede mellem flyene, tilsyneladende under intelligent kontrol. De runde objekter var for små til at rumme besætninger og man var ude af stand til at etablere kontakt med dem eller at skyde dem ned. Man troede dengang, at det var nye fremmede våben og missionens kameramand forsøgte at fotografere dem før de forsvandt. Disse objekter var fotograferet mange gange og billederne blev underkastet nøje studier, men uden at kunne konkludere noget.
Den 24. juni 1947 fløj Kenneth Arnold i sit privatfly nær Mount Rainier i staten Washington, USA, da han fik øje på en formation af 9 meget klart lysende objekter flyvende lavt over bjergtinderne og med enorm fart (2-3000 km/t).

Objekternes bevægelse i luften beskrev han som speed-bådes fart i høj sø, eller som han beskrev det overfor en reporter; som en tallerken ville, hvis man slog smut med den hen over vandet. Denne beskrivelse blev slået op i aviserne og man har lige siden brugt betegnelsen 'flyvende tallerken' om alle former for uidentificerede objekter.


wpe7.jpg (6317 bytes)

Om eftermiddagen den 7. januar 1948 svævede et stort gråligt lysende objekt over Godmann flyvebasen i Kentucky, USA. På samme tidspunkt kom 4 P-51 Mustang jagere ind efter at have været på en eskorte. Den ene af piloterne, kaptajn Thomas Mantell, fik ordre til at flyve op mod objektet for at identificere det.
Senere i en højde af ca. 5 km. meddelte Mantell, at han havde objektet i sigte og ville gå lidt tættere på. Men det var den sidste melding fra man hørte fra ham.
Senere fandt man Mantell's lig og hans fly med spidsen nedad i en lille lysning mellem træerne på en måde, som om det var blevet sat ned dér. Ingen spor af blod, men hans knogler var som gelé.
Dette billede er en forstørrelse af et foto taget af en jagerpilot ved det franske flyvevåben over Rouen i Frankrig i marts 1954. Man havde fanget objektet på radar og piloten var sendt op for at undersøge det.

Objektet fløj foran flyet i flere minutter før det satte farten op til en hastighed, som det franske fly ikke kunne følge med til.

Objektet synes at ligne det objekt, der blev observeret i Oregon i 1950 af Paul Trent.

Den canadiske militærpilot, T. J. Childerhose, fotograferede dette ukendte lysende objekt over Rocky Mountains i Canada i 1956. Objektet har en anslået størrelse på 15-30 meter.
 

Dette billede blev taget i september 1957 af det amerikanske flyvevåben, da man ville fotografere det nye bombefly B57 under sin testflyvning over Edwards basen i Californien.

Efter fremkaldelsen opdagede man det skiveformede objekt et stykke borte bag flyet. Senere afslørede basen, at man havde fulgt dette ukendte objekt på radar.

Der er indsat en forstørrelse oppe i venstre del. Nederst også en forstørrelse.


wpe6.jpg (7171 bytes)

Den 13. juli 1962 fløj Yusuke J. Matsumura med passagerfly, All Nippon Airways, fra Sapporo til Tokyo, da et enormt diskosformet objekt kom til syne til højre for flyet og passerede under flyets vingetip og bagom flyet. Matsumura havde sit kamera på sig og tog to gode billeder objektet.
Den 27. september 1965 fløj Mr. K. Kawai med All Nippon Airways i en Boeing 727 over Mount Tsukuba, da han så et tåget grå rundt diskosformet objekt flyve til højre for flyet. Det passerede fra bagved til foran i en langsom bane. Kawai gjorde sit kamera parat og tog tre billeder af objektet før det passerede og forsvandt fra syne.

Dette objekt, som mest minder om et cigar-formet objekt set fra den ene ende, er fotograferet over Venezuela i 1966 under kortlægning ved fotografering fra luften.
Nikolay Nilov påstår at have observeret flere små objekter over en flyvebase nær Moskva, mens et IL-96-300 fly rullede ud ad startbanen til en testflyvning i foråret 1990. Nilov fortalte, at et af objekterne steg vertikalt imod flyet.


Den 4. januar 1973 fløj Mr. Yusuke J. Matsumura, en japansk forretningsmand, med indenrigsfly fra Hamborg til Frankfurt ved middagstid. Da flyet var kommet på vingerne fra Hamborg, så han et lille mørkt lineformet objekt nogle kilometre borte og ovenover skyerne. Han tog sit kamera og tog to billeder af objektet.
September 1985. To tidligere militærpiloter fra 2. Verdenskrig, Hastings og Patterson, var lige ved at kollidere med et mystisk sort formet objekt, der fløj på en kurs mod dem over Mojave ørkenen. I sidste øjeblik ændrede det kurs. Lidt senere bemærkede Hastings ud af øjenkrogen en flimrende bevægelse ved siden af deres to-motorers Cessna. Men når de så i retning af bevægelsen, var der tilsyneladende ikke noget. Hastings tog alligevel sit kamera frem og tog to billeder. Efter fremkaldelsen viste det første billede ikke noget særligt, men det andet billede viste dette cigarformet objekt.


Denne sekvens af billeder er taget i 1990 over Puerto Rico og viser en Tomcat fighter fra det amerikanske luftvåben, som øjensynligt  forsøger at intercepte det store runde uidentificerede objekt.
 

Et metallisk cirkelrundt objekt med kuppel i midten er her fotograferet svæve lavt henover jorden. Objektet er 5-9 m i diameter. Billederne er taget i juni 1992 af helikopter piloten Imre Koos tæt ved lufthavnen i Budapest, Ungarn.

Det nederste billede viser en forstørrelse af objektet.