Karl Wolfe, service tekniker, Langley Air Force Base.


Karl Wolfe beretter:

Mit navn er Karl Wolfe og jeg var service tekniker for præcisions elektronisk fotografering med en tophemmelig krypto tilladelse ved det amerikanske luftforsvar. Jeg var stationeret ved Langley AFB i Virgina. I midten af 1965 var jeg udlånt til Lunar Orbiter Project ved NSA (National Security Agency), Langley området. Dr. Colly havde kommandoen over projektet.

De havde problemer med en del af det elektriske apparat, som skabte en flaskehals i produktionen af fotografier. Jeg tog til området og da jeg gik ind i området så jeg videnskabsmænd fra hele verden. Jeg var faktisk forbløffet over at se folk fra hele verden ved et NSA projekt. Det gav ingen mening for mig.

Jeg blev ledet ind i det laboratorium, hvor apparaturet svigtede og jeg kunne ikke reparere i mørke. Jeg måtte have det flyttet. En anden-rangs menig ved luftforsvaret var i det mørke rum. Jeg var også en anden-rangs menig ved luftforsvaret. Jeg var interesseret i, hvordan hele processen fungerede, hvordan data fra månemodulet kom til laboratoriet. Jeg bad ham beskrive processen for mig. Det gjorde han. ”Omkring 30 minutter inde i processen”, sagde han til mig. ”For resten, vi har opdaget et ansigt på bagsiden af Månen.”

Og derefter smed han fotografier ned foran mig og sandelig, på disse fotografier var der strukturer, muslingeformede bygninger, cirkelformede bygninger og tårne. Da blev jeg meget bekymret, for jeg vidste, at vi arbejdede i en sikkerhedszone. Han havde brudt sikkerheden og jeg var faktisk skræmt dette øjeblik. Så jeg stillede ikke flere spørgsmål.

Lidt senere kom der én ind i rummet. Jeg arbejdede der i tre dage mere og jeg husker da jeg tog hjem, at jeg naivt tænkte ’jeg kan ikke vente på at høre om dette i aften nyhederne’.

Og her er det, efter mere end 30 år og jeg håber stadig, at vi hører om det i aften. Jeg vil vidne under ed overfor Kongressen, at hvad jeg siger er sandt.